Vrienden van de schat L3/ L5

September/ Oktober 2021

Op 1 september vonden we 2 vastgetekende kisten op de speelplaats. Elk leerjaar ging op zoek naar hun cijfer. Zo konden we samen de code ontcijferen. In beide kisten zaten schatkisten voor elke klas. Zo kunnen we een heel schooljaar lang alle fijne momenten in onze eigen schatkist bewaren. Er zat ook een boek in een van de schatkisten. 

Af en toe wordt een leerjaar door De Vrienden van de Schat uitgedaagd. In september maakten we zo kennis met “Blind Vertrouwen”. Het 3de leerjaar kreeg op 27 september als opdracht om elkaar blind te vertrouwen. Per klas moest 1 leerling geblinddoekt de overkant van de speelplaats bereiken; en dit door naar de instructies van een medeleerling te luisteren. Alle andere leerlingen speelden voor obstakel. Wanneer de 3 klassen dit binnen de 10 minuten konden uitvoeren, was er die maandag een kwartier langer speeltijd. De derdeklassers deden dit bijzonder snel waardoor iedereen van een extra lange speeltijd genoot.

Op 15 oktober kreeg het 5de leerjaar een uitdaging rond “Hou Vast”. De leerlingen van het 5de leerjaar moesten per klas volgens grootte op de zitmuur staan. 5A kreeg de opdracht om volgens te vieren verjaardag te staan. Ze moesten van plaats verwisselen zonder van de muur af te vallen. Gebeurde dit toch, verloren ze 10 seconden tijd. 5B kreeg de opdracht in alfabetische volgorde van de voornaam te staan. Deze opdracht verliep bijzonder vlot. Dankzij de 5de klassers galmt er op een extra middag muziek door de boxen.  De andere klassen kregen de uitdaging om ook eens deze opdrachten uit te proberen. Zo kunnen zij niet enkel figuurlijk, maar ook letterlijk voor elkaar een  “Hou Vast” zijn.